2007. szeptember 15., szombat

Fülöp Gizella

Csütörtökön (2007. szept. 13) kísértük utolsó útjára Marosvásárhelyen FÜLÖP GIZELLA KAROLINA testvérnőt, akinek az Úr 70 évet adott.

Amikor a városban, különböző bérelt helyiségekben evangélizációkat tartottunk 2001-ben, Gizike nénit akkor ragadta meg az ige, és férjével együtt megtért és bemerítkezett! Gyülekezetünknek mindvégig hűséges, alázattal szolgáló tagja volt. Súlyos betegsége alatt is a reménység és a hit áradt a szívéből. Élő példája volt annak, hogy nem az a lényeg, hány évet koptatod a gyülekezet padjait...
A temetési istentiszteleten a marosvásárhelyi énekkar szolgált. A kápolnánál Ézs 48:10-12. 17. és Zsolt 115:1-3 alapján szólott az ige. A sírkertben Kelemen J. Sándor lelkipásztor szólt a gyászolókhoz a Jel 14:13 szerint: "Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg!"
Most Gizike néni férjéért kell imádkozzunk, aki már egy ideje nem Úrvacsorázhatott velünk... Ma eljött hozzám, és arra kért, hogy imádkozzam érte. Holnap, kérésére, a gyülekezetet is kérni fogjuk erre. Józsi bácsi mióta megtudta, hogy felesége súlyos beteg, azóta "újra hatalmat vett rajta az ördög": újra hozzányúlt az italhoz és a dohányhoz. Szeretne szabadulni káros szenvedélyeitől, és arra kér mindenkit, hogy imádkozzanak érte! Az imának hatalma van!

Nincsenek megjegyzések: