2007. május 14., hétfő

Új hét, új lendület

A vasárnapunk csendesebb volt, mint máskor. Az itthoni két szolgálaton kívül most csak Fintaházára mentem, az esti órákban.
Thelma és David Aspin voltak vendégeink, de ők nem szolgáltak. Azonban szolgáltak a fiatalok és az énekkar, és anyák-napi igehirdetés hangzott délelőtt is (Lk 7,11-17, A naini ifjú édesanyja), délután is (2Kir 22:1-2, Jedida, Jósiás édesanyja). Regina és Szűcs Ottó elkísértek Fintaházára. Ottó a meggörbedt asszony meggyógyításáról beszélt. Bárcsak kigyógyulnánk már mindenféle görbeségeinkből és ferdeségeinkből!
Most azért nem feküdtem még le, mert két másik prédikációt készítettem a Kolozsvári Rádiónak, amit reggel elviszek Kolozsvárra. Szerdán (május 16), és június 6-án lesz műsorom. Az év elején készített beosztáson kívül kisorsoltak számomra még egy másik szerdát is, valamikor júliusban, amit az evangélikusok helyett kell elkészítenem... Az evangélikus egyház már kétszer nem vitt be adást, és Orbán Katalin (a rádió igazgatója) nem akarja megbocsátani nekik... Sajnálom, hogy a szerdai adások csak 15 percesek, mert ennyi időből alig marad valami egy prédikációcskára, ha beleszámítjuk a bevezetést és bezárást/elköszönést is, és egy imádságot is. Dehát, a keveset is meg kell ragadni!
Ma újra szomorú lettem a mikrofonom miatt: valahol megszakadt a szál, és sem a délelőtti sem a délutáni igehirdetést nem tudtam felvenni jól. Kell vegyek egy új mikrofont. (Csakhogy ez is 9 millió volt!)
Ma este mondja Márta, hogy alig választották meg elnöknek a Vasárnapi-Iskolai Szövetségben, máris megvan az első kihívása: elromlott a Harmatcseppek számítógépje, és egy újjal kell kicserélni. Arra gondoltam, hogy adjam nekik az enyémet. Ezen a héten ezt el fogom dönteni. Bándi testvérnek is ígértem egyet, mert másképp nekem kell begépelnem az Áhítat elmélkedéseit ezután is. De neki már félre van téve egy kisebb, amit az imaházban használtunk eddig.
Új hét, új lendület!