2008. május 14., szerda

Velünk a Szentlélek!

Szép ünnepünk volt.

Szilágyperecsenben elsőnapja délutánján anyák napját is ünnepeltünk. Harmadnapján pedig Szilágyborzáson szolgáltam, délelőtt és kora délután. Legkevesebb húsz évvel ezelőtt jártam oda pengetős-zenekart alapítani. Akkor még élt a Kocsis Berta testvérnő. A reformátusoknál is zenekart alapítottunk abban az időben. Azóta nem jártam ott, pedig én is Borzási vagyok... (Habár ők azt mondták, hogy csak a nevem az...)

Még az ünnep előtt befejeződtek a Vasárnapi Iskolai Tanítók kurzusai. A perecseni és a Hargitai Táborban levő csoportról van csoportképem, meg arról, ahogyan megpróbálok előadást tartani nekik arról, hogyan kell az énekeket tanítani a gyermekeknek.

Az ünnep alatt naponta háromszor szolgáltam. A prédikációkat hamarosan felteszem a www.theologos.ro honlapomra, ahonnan meglehet majd hallgatni. Remélem, hogy a prédikációvázlatok is felkerülnek egyszer...

Az elmúlt hétvégén Beregszászon voltam a Kárpátaljai Baptista Ifjúsági Találkozón. Egy szabadtéri amfiteátrumban 300 fiatalnak beszélhettem arról, mit tanít a Biblia a dicőítésről és imádatról. Előadásom vázlatát közölni fogom, a Theologos tanulmányai között.

Most pedig következzenek a képek!
Ifjúsági énekkar - Anyáknapján:

Végzős (haladó tagozat) Vasárnapi Iskolai Tanítók - Szilágyperecsenben:

Vasárnapi Iskolai Tanítók Székelyföldről - Hargitai Tábor:

Előadás közben, a Hargitán:


A varsolci baptista gyülekezet szolgálattevői:

Ez pedig szilágyperecseni hagymaföld :)