2007. október 18., csütörtök

Gyűlés, tanítás, utazás

Hétfőn hajnalban indultunk Nagyváradra Cammid O. Arrendell testvérrel, akinek tanítani kell két hetet a Teológiánkon. Útközben Johannát Kolozsváron hagytuk... Az elnökségi gyűlésre kissé megkésve érkeztem (pedig még 5 óra előtt felkeltünk!): a forgalom egyre nehezebbé teszi az utazást.

A Floyd J. Parkerrel való beszélgetés közben Cam is önként megjelent - de nem okozott különösebb bonyodalmat. (Mert előzőleg csak Floyddal kívántunk beszélgetni.) Mindketten, egyenlőképpen megismételték ugyanazt, amivel én júliusban hazajöttem: a kolozsvári épület megépítésére az anyagi fedezet összegyűlne, ha itthon a vezetőség ebben egyértelemre jutna. Más szóval, nem a pénz hiánya akadályozza az épület megépítését, hanem az, hogy itthon a vélemények megoszlanak. De remélem, hogy ezek az akadályok is hamarosan elhárulnak, és az építkezés elkezdődhet.

Kedden Nagyváradon maradtam és az Emanuel Egyetemen óráimat és tantárgyaimat próbáltam az órarendbe megfelelően besorolni. Folytatom a Gyakorlati Liturgika (Liturgica Practica) tanítását, mind a négy évfolyamban, és megkezdem az Ószövetség Teológiájának tanítását, együtt egy angliai látogató tanárral, David Howard-dal, aki egy-egy modult tanít majd szemeszterenként, kezdve a második szemeszterrel.

Szerdán reggel Temesvárra utaztam Vass Gergellyel, akit Aradon felvettem. A Bethel baptista gyülekezetben a 2008. július 4-6 között megrendezendő Franklin Graham evangélizáció előkészítő megbeszélésen népes testvériség vett részt. A kissebbségeket Hubert Imre fogja készíteni az ügyintéző bizottságban, a magyar szolgálat és résztvétel nagyrészt a temesvári és két aradi magyar gyülekezetünkre hárul, valamint a nagyváradi gyülekezetre. Résztvevőket Szilágy megyéből is szállítanak majd a helyszínre, autóbusszal. (Remélem, legalább három autóbuszt biztosítanak majd erre a célra! [a 200 autóbuszból, amire számítani lehet...])
Délután visszajöttem Nagyváradra, ahol 15:00 órától újabb óráim voltak, majd hazajöttem Marosvásárhelyre. Úgyhogy, estére eléggé forgott velem a világ a megtett 600 km után...

Csütörtök este Kolozsváron veszek részt az egyetemista ifjúságin, ahol a Bírák könyvének első három részét fogjuk tanulmányozni. Johannával együtt továbutazunk, hogy pénteken - miután Krasznán megszálltunk -, megérkezzünk Nagyváradra. Johanna ott az ifjúsági vezetőképzőn fog részt venni. Pénteken azonban nem indulunk addig tovább, míg a kocsit meg nem javítják... (Hát igen. Már megint.)

Erre a hétre tehát eléggé kijutott a gyűlésekből és utazásokból. Itthon Foyd Parker evangélizál Szászrégenben, egy női találkozót is szerveznek a jövő hét elejére, Bonnie-val és Mártával, és minderről gondolom Tóth Attila írni fog majd a blogjában (http://gipsey777.blogspot.com/). Különben a jövő hét is hasonlóen mozgalmasnak ígérkezik... De erről majd később.