2007. július 25., szerda

Kelemen Szabolcs és Krisztina, Szűcs Ottó és Melinda

Marosvásárhelyen két végzett teológus is kényszer-lakhelyet kapott a tavaly: Szűcs Ottó és Kelemen Szabolcs. Mindkettő esetében "lakásuk határait" az szabta meg, hogy feleségük az Orvosi Egyetemen tanul. Ezt nyilván, nem volt tanácsos abbahagyni... Krisztina, Szabolcs felesége azonban alig kezdte meg az elsőévet, és az orvosi egyetem hat éves! Hm. Ez mégiscsak sok.
Nos, a dolgok úgy alakultak, és az Úr őket úgy vezette, hogy arról győződtek meg, hogy Krisztina nem kell folytassa a ezt a hosszú iskolát, és Szabolcsot pedig nem kell akadályozni abban, hogy lelkipásztori szolgálatot vállalhasson.
Szabolcs jelenleg egy nagyáruházban dolgozik, de bármikor meghívást fogadhat és elfogadhat a lelkipásztori szolgálatra, ha ezt az Úr és a gyülekezetek is így látják jónak...

Álljon itt egy kép Szabolcsról és Krisztináról, megboldogult vőlegény és menyasszony korukból. -:) Azóta már megittak együtt egy hordó teát, és profi házastársak lettek... És nevetve néznek a holnap elé.

Persze, itt minálunk sokféle munkára van lehetőség, és örvendünk is a munkásoknak, akiket az Úr, ha rövid időre is, de nekünk ajándékozott. Mégis, mivel végzett teológusokról van szó, javasoljuk őket, hogy üres körzetbe legyenek meghívva lelkipásztornak. Előbb Szabolcs, de azután Ottó is.

Ottó felesége 2008-ban fejezi be az orvosit. Tehát leghamarabb tavasszal fogadhat el meghívást.
Van képem hozzá: itt láthatjátok őket Előd nevű utódjukkal együtt. Persze, Előd azóta már rengeteget evett és aludt, és grimaszkodni is tud. Meg néha, (éjjel is!), csak fújja a maga nótáját. Ez is bizonyíték, hogy zenész lesz belőle.

Beíratkozás a Babeş-Bolyaira

Szerdán Johanna beíratkozott az egyetemre Kolozsváron. Eredetileg a magyar-angol, majd a magyar-német szakra pályázott. Minkét helyen az érettségi jegy mellet figyelembe vettek még három másik jegyet a bejutáshoz: a magyar, az idegen nyelv és a négy év átlagát. Kiderült, hogy Johanna bejutott a magyar-német szakra állalmi helyre, a magyar-angol szakra pedig fizetéses helyre. Úgy döntött, hogy egyelőre midkét szakot elkezdi...
Legyen itt egy (kissé régebbi) kép a lányokkal, amit a Szabadság utcai (román baptista) imaház megnyitóján készítettünk.

Reggel 8-kor indultunk kocsival, és egyik volt osztálytársát is vittem magammal.
Közben persze, Balogh Tomival számítógép ügyeket is intéznem kellett: őt egy külső hard disc megvételére bíztam meg a múltkor, amit most sikerült megszerezni. Ezen szeretném majd tárolni az adataimat.
Este bibliaórát tartottam.
Hazajöttek ifjaink a Tini-Táborból (Kelemen Sándor kollégám, Szűcs Ottó, Krivács Zoltán, stb.)