2007. július 25., szerda

Kelemen Szabolcs és Krisztina, Szűcs Ottó és Melinda

Marosvásárhelyen két végzett teológus is kényszer-lakhelyet kapott a tavaly: Szűcs Ottó és Kelemen Szabolcs. Mindkettő esetében "lakásuk határait" az szabta meg, hogy feleségük az Orvosi Egyetemen tanul. Ezt nyilván, nem volt tanácsos abbahagyni... Krisztina, Szabolcs felesége azonban alig kezdte meg az elsőévet, és az orvosi egyetem hat éves! Hm. Ez mégiscsak sok.
Nos, a dolgok úgy alakultak, és az Úr őket úgy vezette, hogy arról győződtek meg, hogy Krisztina nem kell folytassa a ezt a hosszú iskolát, és Szabolcsot pedig nem kell akadályozni abban, hogy lelkipásztori szolgálatot vállalhasson.
Szabolcs jelenleg egy nagyáruházban dolgozik, de bármikor meghívást fogadhat és elfogadhat a lelkipásztori szolgálatra, ha ezt az Úr és a gyülekezetek is így látják jónak...

Álljon itt egy kép Szabolcsról és Krisztináról, megboldogult vőlegény és menyasszony korukból. -:) Azóta már megittak együtt egy hordó teát, és profi házastársak lettek... És nevetve néznek a holnap elé.

Persze, itt minálunk sokféle munkára van lehetőség, és örvendünk is a munkásoknak, akiket az Úr, ha rövid időre is, de nekünk ajándékozott. Mégis, mivel végzett teológusokról van szó, javasoljuk őket, hogy üres körzetbe legyenek meghívva lelkipásztornak. Előbb Szabolcs, de azután Ottó is.

Ottó felesége 2008-ban fejezi be az orvosit. Tehát leghamarabb tavasszal fogadhat el meghívást.
Van képem hozzá: itt láthatjátok őket Előd nevű utódjukkal együtt. Persze, Előd azóta már rengeteget evett és aludt, és grimaszkodni is tud. Meg néha, (éjjel is!), csak fújja a maga nótáját. Ez is bizonyíték, hogy zenész lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: