2007. november 23., péntek

SzBI és szavazás

Ma a Hargitán tanítottam, a Székelyföldi Bibliaiskolában. Holnap Kolozsvárra megyek a Szabadkeresztyén Gyülekezetbe, ahol előbb ifjúságin, majd a vasárnapi istentiszteleteken szolgálok. Szükségem van arra, hogy imádkozzatok ti is érettem!

Más téma. Továbbra is nagyon elszomorít a magyarság megosztottsága az európai parlamenti választások előtt. Úgy néz ki, hogy egyik sem fog elégséges szavazatot kapni ahhoz, hogy mandátumot szerezzen. Ez pedig nagy kár!

Romániában a magyarság megközelítőleg csak 6%-át teszi ki a lakosságnak (2002-ben ~1.445.000 magyar volt), és folyamatosan csökken. Az RMDSz-nek és a független jelöltnek akkor lenne esélye, ha a románság csak 46%-ban menne el szavazni, de a magyarok 61%-ban szavaznak! Így megtörtén(het)ne, hogy az RMDSz eléri az 5%-os bejutási köszüböt, és Tőkés László is megkap(hat)ná a szükséges 2,83%-át a szavazatoknak. Azonban, ez határos a lehetetlennel, mivel a megosztottság sokakat nem motivál hanem demotivál... Hozzájárul ehhez még az, hogy az RMDSz vagy a független jelölt több szavazatot szerez az elégségesnél, és ezzel a másik esélyeit rontja. Engem még az sem vigasztal, hogy a független jelölt annyira magabiztos. Magyarán: nem látom jó kimenetelét ennek a félrekalapálásnak! Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni! Azzal senki sem ér magasabbra, ha kirúgja a másik alól a létrát!

Amit én tehetek az, hogy imádkozom, és az Úrra bízom a sorsomat és magyar honfitársaim sorsát. Nemcsak ebben a kérdésben! És persze, elmegyek szavazni! Lásd a Szövetség Tanácsának felhívását a http://www.magyarbaptista.com/magyar/ honlapon.