2007. július 1., vasárnap

Péntek és Szombat - Fort Worth és San Antonio, Texas

Sajnos, zsúfolt programom miatt csak most jut idő írni egy pár sort újra, amerikai látogatásomról.
A hét elején még New Yorkban voltam, és annak környékén. Akalmam volt meglátogatni és elbeszélgetni a régi ismerősökkel, akik között megemlítem a következőket: Máté Sándor és neje, ifj. Gáncsos György és neje, Fejér István és neje, id. Kui Barnabás és neje, valamint id. Gábora András és neje. ifj. Kui Barnus és Hajni nagyon kedvesen fogadtak, és gondoskodtak rólam. Csütörtökön utaztam tovább, repülővel Washingtonba, onnan Austinba (TX), és onnan gépkocsival San Antnioba. Washingtontól Dr. Floyd és Bonnie Parkerrel utaztam.
San Antonioban Máté Bálintéknál vagyok megszállva, akik két hete költöztek ide Chicagobol.

Péntek reggel korán Fort Worthba utaztunk, kocsival, Dallas mellé. Ott 11:00 órára volt megbeszélve a találkozás. Mivel Paige Patterson nem volt itthon, a helyettese fogadott, Dr. Thomas White. Kissé lehetőségem nyílt betekinteni e nagy Teológiai Intézet életébe.

Miután hazajöttünk, este egy amerikai családnál házi összejövetelen vettem részt. Erről négy képet is közlök, a résztvevőkről.

Itt volt Husanu Mihai bácsi lánya is, Lidia, akinek egyik gyermeke, Beckie, fogyatékos, és a Beckie's Hope alapít-ványukkal segítik a hasonló rászorulókat.

Nagyon jó beszélgetés alakult ki az otthoni lelki munkáról. Alkalmam volt szólni úgy a Maros megyei misszió- mint a Teológia megépítésének szükségeiről.

Már csütörtök este, majd szombaton, két magyar családot is meglátogattam: Bay József és Erzsike, valamint Vad Laci és Katica fogadtak, nagyon kedvesen. Mindenhová Máté Bálint hordozott kocsival, aki családjával együtt egész ittlétem alatt nagy szeretettel viszonyultak hozzám. A magyar ismerősökkel is megosztahhatm az otthoni helyzetet.