2007. május 6., vasárnap

Domokos Bence

Délelőtt Domokos Bence bemutatása volt, az Úrvacsora előtt. Bence a Lajos és Krisztina fia.
Délben Bonyhán temetésen vettünk részt, ugyanis meghalt Jáger bácsiéknál a mama, 93 éves korában, és épp a temetési istentiszteletre érkeztünk.
Délután a Fil 3:12-14 három fontos tennivalóra hívta fel a figyelmünket.
Este Fintaházán ugyanez az ige két dologra szólított fel, a megelégedéssel kapcsolatban.
Hazajöttek a lányok az ifjúsági találkozóról. Az általános vélemény az, hogy Zilahon áldott alkalmakban volt részük.

Hm. Miért van az, hogy a prófétáknál a lelkiebbekkel az Úr theofániában vagy látomásban beszélt, míg a világiakkal álomban kommunikált? Ha az ÓSz-i próféták öntudatos állapotban részesültek a kinyilatkoztatásban, miért van az, hogy manapság sokan eksztázisra törekednek? Ha ők annak idején nem kellett gyakoroljanak semmilyen önserkentést, ma miért próbálkoznak annyiféle emberi módszerrel?

A hit hangjai - CD

Reggel Brassóba mentünk a székelyföldi Vasárnapi Iskolai Tanítók gyűlésére. Korán megérkezett Bondor Timea Szászrégenből, majd Nyárádgálfalvára mentünk, ahol csatlakozott hozzánk Nyárádmagyarósról Kádár Ibolya és Kisadorjánból Győrfi Márta. Úgyhogy telt kocsival érkeztünk meg 10:00 órára a brassói imaházhoz.
Azon kívül, hogy beszélgethettem Mike Józseeffel, hasznosnak találtam az iroda csendjét, ahol azon elmélkedhettem, hogyan igazolhatnám, hogy a próféták nem tartoztak a kultikus személyzethez Izráelben, mint például a papok? Ugyanis a próféták nem a törvény tanítói voltak, hanem annak helyreállítói. Nem új tanítások hirdetői, hanem a régi megreformálói.
Késő délután érkeztünk haza, miután a vasárnapi szolgálatokra készültem, közben a zilahi Ifjúsági Konferencia koncertjét néztem, hallgattam, és a Veress Efraim prédikációját. Holnap négy szolgálat vár rám (itthon kettő, Bonyhán és Fintaházán).
Elkészült A hit hangjai CD-s változata, amit a jövő héten bemutathatok az Ének-zenei Bizottságnak.