2009. május 15., péntek

Kárpátalján - In Ukraine

Az elmúlt hétvégén Kárpátalján voltunk a perecseni gyülekezet fúvóskarával és férfikarával.
Last weekend our brass band and male choir had a mission trip in Ukraine (Transkarpathia), singing and preaching among Hungarians and Ukraineans.

Pénteken Beregszászon a Kultúrházban volt az első szolgálatunk. Ez az alkalom kiváltképpen a magyarok számára volt szervezve. Voltak, akik eljöttek, mint például a Kígyósi gyülekezet hiánytalanul, Molnár Ede bácsival.
A beregszászi színpadon - In Beregovo:

Szólott az Ige is - Preaching in Beregovo:

Szombaton egy Táborban pihentünk, ahol rögtönzött futballcsapatunk visszafizette az annak idején kapott vereséget a kárpátaljaiaktól, a perecseni sportcsarnokban:
Our succesful football team

Aznap délután Bustyaházára mentünk (Munkácstól kb. 100 kilométerre.) A bustyaházi gyülekezetben (is) nagy szeretettel fogadtak.
Bustyaházán - In Bustino:


Vasárnap a munkácsi gyülekezet 110 éves jubileumán vettünk részt. A gyülekezetnek négy magyar és négy ukrán lelkipásztora volt, történelme alatt.
A Munkácsi Baptista Gyülekezetben - In Mukachevo:

Munkácson is szólott az Ige. Többen is szolgáltunk, az elrdélyi missziói alelnök valahol az istentisztelet közepén, az Ukrajnai Baptista Szövetség alelnöke pedig a végén. Preaching in Mukachevo Baptist Church

A csoportkép Munkács központjában, Cirill és Method szobra előtt készült, akik a keresztyénséget elhozták erre a vidékre. Group photo in front of the statue of Cyrill and Method in Mukachevo

Zárószolgálatunk a nagylucskai gyülekezet telt háza előtt volt.
In the Baptist Church of Veliky Luchky

Nagylucskai barátaink egy részével külön csoportképet is készítettünk. - With our friends from Veliky Luchky: