2007. június 17., vasárnap

Vasárnap - Itthon - Havadtő

A megszokott vasárnapi program itthon négy igeszolgálatot jelent: Marosvásárhelyen, Bonyhán, Marosvásárhelyen és Fintaházán. Ma ez mind reám várt, mivel Kelemen J. Sándor Gyergyószentmiklóson teljesített szolgálatot. Úgy néz ki, azt is fel kell vállalnunk, részben.
Most azért vagyok hálás, hogy a havadtői imaházat és Gábor Lajosék csűrjét felújíthattuk, és az összejöveteleket ott megtarthatjuk.
A Gábor családot nagyban érintette a 2005-ös árvíz, és részben a testvérek segítségével, részben máshonnan sikerült felújítani/felépíteni úgy a lakóházat, mint a melléképületet (amit teljesen újjá kellett építeni). Egy szoba van berendezve imateremnek, míg a csűr helyébe ifj. Gábor Lajos új lakás lett felhúzva.
A munkálatokat Erdőszentgyörgyről Fűrészes Rudolf vezette, és lelki-ismeretesen végig is vitte. Ő vezette Héderfáján a hátsó lakás bővítésének is a vakolását, de erről majd máskor...

Mindenképp, szép még a látványa is az új épületnek, és a tavaly felújított főépületnek. A falubelieknek meg is van a véleményük...

Adjon az Úr az ott lakóknak munkakedvet és szorgalmat! És persze, szükség van arra, hogy Isten Lelke áradjon ki azokra, akik az istentiszteleteken részt vesznek Havadtőn (Viforoasa). Most még csak 9 tag van, de lehet ennek tízszerese is - ha az Úr megáldja! (Tőtős testvér, ha ezt megadja az Úr, akkor építhetsz még egy imaházat!)