2009. június 4., csütörtök

Mindenféle események sűrűjében

Az elmúlt héten a Lélek gyümölcséről prédikáltam, minden este.
Pünkösd minálunk háromnapos. És Varsolcon is épp akkor tartották, amikor Perecsenben!
Sajnos, nem vehettem részt a nagyváradi Emanuel Egyetem évzáróján: nem lehettem jelen, csak egyszer egy helyen. Ez az első alkalom, hogy hiányzom a közös záróünnepségről.
Disszertációm nyilvános megvédése őszire marad, októberre. Tanárom szerint ebben a tanévben már nem lehet összegyűjteni öt teológiai professzort (ennyi kellene a vizsgához), hogy júniusban sor kerülne rá...
Végére jártunk a Belső Rendszabálynak. Kedden-Szerdán az elnökség, tanács és a lelkipásztorok véglegesíthetik. És jöhet a nehezebbik része: ami a hitelvi-kegyességi kérdéseket tisztázza.
A héten, szerdán-csütörtökön-pénteken a Teológián tanítok, ÓSz Exegézist.
Az ÓSz Teológia vizsgát keddre halasztottuk...
Vasárnap Gyulára megyünk az énekkarral. Szavazni azért fogunk, mindannyian, de nem otthon, hanem valószínű Nagyszalontán. Korán kell indulnunk (az urnák 7-kor nyitnak), és későn érkezünk vissza (és este 9-kor már zárnak). Így csakis útközben szavazhatunk, vagy a gyulai konzulátuson...
Most értesültem, hogy Emil Bartoș 22 éves fia öngyilkos lett Temesváron. Az Úr legyen kegyelmes a többszörösen megpróbált családhoz!
http://crestintotal.wordpress.com/2009/06/03/fiul-lui-emil-bartos-un-pastor-baptist-s-a-sinucis/
http://www.bihoreanul.ro/studenti-bihoreni/un-student-din-oradea-s-a-aruncat-de-la-etajul-5-al-cladirii-politehnicii-timisoara-video-4482383
Hétfőn már kissé normalitásba lépünk, ami a pengetős-zeneórákat illeti. A többi napokon vendégeinkkel együtt gyermeklubokat fogunk szervezni a perecseni gyermekeknek.
Kedden Elnökségi- és Tanácsülés, szerdán lelkipásztori konferencia. Zilahon.
Aztán kezdődhet a táborozások sorozata! Az első a Hargitán lesz (jún 15-23), cigánygyermekekkel a Kis-Küküllő és Nyárád mentéről, a második közvetlenül utána ugyancsak a Hargitán (jún 25-jul 3), perecseni és Maros megyei gyermekekkel.
Július 5-én bemerítési ünnepély Perecsenben. Mindjárt utána, jul. 6-14 között Nagyszeben mellett táborozunk (Valea Moașei), cigánygyermekekkel Abafájáról és Marossárpatakról, és a rákövetkező héten is, júl. 13-18 között, egy másik csapattal.
Egy szabad hét után az ifjúsági hetet vezetjük a Hargitán (júl. 27-aug. 4).
Három menyegző lesz augusztusban, de remélhetőleg lesz egy kis idő szabadságra is a hónap végén, még az ifjúsági találkozó előtt.
Mert szeptemberben megint egy ifjúsági találkozót szrvezünk Perecsenben... :)