2007. szeptember 22., szombat

Péntek - hétvége

Ma csendes napunk volt, kivéve, hogy számos vendég megfordult nálunk.
A Szabadság úti református gyülekezet október 14-én ünnepli templomuk fennállásának 15 éves évfordulóját. Meghívtak tőlünk két személyt, mivel annak idején egy évig a mi templomunkat használták. Voltam a fogorvosnál is, egy rövid időre. Este megérkeztek hozzánk Borzási Pálék gyermekeikkel, akik útban vannak a Hargitára. Csodálatos dolog, hogy két fiukon kívül van egy lányuk is!

2005-ben jártunk Svájcban gyermekeinkkel együtt, amikor egyik volt gyülekezeti tagunk (Nagy Éva, akkor egyetemista) férjhez ment Bircher Hene-hez. (Ott ettünk először virágot, mennyegzői vacsorán.) Bern-ből hazafele jövet megálltunk Zürichben, és Zwingli szobráról akkor készült ez a fotó. A szobor a Grossmünster (Zwingli temploma) mellett van, és jellegzetessége az, hogy egyik kezében egy kardot, a másikban meg egy Biblát tart! Szerintem ez a kettő eléggé összeegyeztethetetlen...
"Fölvegyétek... a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde." (Ef 6:17) "Honnét vannak a háborúk és harcok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből?" (Jak 4:1) "Harcold meg a hitnek szép harcát!" (1Tim 6:12)

Nincsenek megjegyzések: