2007. október 1., hétfő

Zeneügyi Bizottság

Ma Kolozsvárra mentünk Mártával, Johannához. Leadtam "Dávid uralkodásának történelmi dokumentumai" című dolgozatomat. Este áhítatunk volt. Komoly imatémáink voltak...

Kedd-Szerda-Csütörtök: ekkor ülésezik az Ének-Zeneügyi Bizottság Zilahon a Missziós Háznál. Főképp a Temetési Énekeskönyv, a "Búcsúhangok" szerkesztését szeretnénk véglegesíteni, mert erre van nagyon sürgősen szükség. Ebben valamivel több, mint 100 ének lesz, amelyeket temetési istentiszteleteken énekelhetünk közösen vagy karban.

De foglalkozni fogunk az új "Karénekessel" is. Erre azért van szükség, mert sok ének közöséneknek lett átigazolva, az Evangéliumi Karénekekből a hit hangjaiba. És sok karének csak "Írott" karénekként volt használatban. Az írott karénekeket, az Ev. Karénekek, szürke Ev. Karénekek, és ún. "Tégla" Énekeljetek az Úrnak c. énekeskönyvből, valamint a zöld mabavitos Karénekes és egyéb karénekeket tartalmazó énekeskönyvekből már készülőfélben van az az énekeskönyv, amelyet az énekkarok használhatnak majd. Reméljük, hogy a sok és sokféle füzetek használatát lecsökkenthetjük, úgy, ahogyan a hit hangjaival is tettük... A karénekek száma 300 körül lesz. A kottagrafika készen van, a szövegi és harmonizálási javítások következnek.

Három napig tehát csak akkor lesz blog, ha Internet-közelbe kerülnék.
Szombaton Balogh Tamás és Domokos Amália mennyegzőjén veszek részt Kolozsváron.

A hét végén azonban írni fogok még.
Van mit.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ajjajjj van még munka bőven. Sok erőt hozzá. Főleg a feleségednek!!!!! (Meg édesanyámnak!!!!!!) Anna.