2012. október 25., csütörtök

Imaáhítat - 2012. november 4


Remélem, hogy ebben az évben utoljára korrigálok az imaáhítatok ügyében.

2012. november 4-én vagy az előirányzott ige, vagy a téma, téves. Bizonyára valamilyen tévedés folytán más ige került a testvérek által megfogalmazott téma mellé... Ugyanis, az a zsoltár egyáltalán nem arról beszél. Javasolom, hogy változtassunk  a témán, és hagyjuk meg a zsoltárt.

Helyesen tehát, nov. 4-én az imaáhítat igéje és témája:

Zsolt 122:6-9 - Könyörögjünk békességéért a gyülekezetben és a szívünkben!

Ha valaki inkább a (húsvéti jellegű) téma mellett maradna, annak javasolom az 1Kor 15:51-52 igeverseket. Vagy a témát, vagy az igét, mindenképp változtatni kell. 

3 megjegyzés:

Efraim írta...

Úgy gondolom hogy a "húsvéti jellegű" téma azért van, mert november első vasárnapja az "örök élet vasárnapja" és a délelőtti igehirdetésre kijelölt textus is erre a témára világít rá. Szerintem a kijelölt zsoltár rész sem rossz választás. Tudva azt hogy ez egy zarándok ének volt, amit a Jeruzsálembe felmenő zsidók énekeltek. Ne feledjük hogy mi is zarándokok vagyunk e földön. Amennyire vágyakozna(t)ak a zsidók Jeruzsálem után legalább annyira kellene nekünk is az új Jeruzsálemre vágyakozni.

Borzási István írta...

"Könyörögjetek Jeruzsálem békességéért; legyenek boldogok a téged szeretők! Békesség legyen a te várfalaid között, csendesség a te palotáidban. Atyámfiaiért és barátaimért hadd mondhassam: béke veled! Az Úrnak, a mi Istenünknek házáért hadd kivánhassak jót tenéked!"
- Zsolt 122:6-9

P.S. Az imaáhítat témájának sajnálatos elírása legelőször 1970. november 1-én jelentkezett. Azóta többször megismétlődött volna, ha nem sikerült volna kijavítani 1984. október 14-én és 2012. (!) március 4-én.
Kerüljük el a jogtalan spiritualizálást!
Akik örökkévalóság vasárnapján a mennyei Jeruzsálemről kívánnak szólni, azok használhatják a Jel 21:22-27-et erre a célra. Akik pedig a feltámadás reménységéről kívánnak szólni, azok felolvashatják a már említett igeszakaszt.

Jani írta...

Kedves Borzási testvér,

Nagyon jó volt a kiigazitás az imaórai témával kapcsolatban. Időben észrevettük, és igazodtunk a javasolt igeszakaszhoz.
Elirások történhetnek, hiszen emberek szerkesztik a vezérfonalat. Nekünk az Igéhez kell ragaszkodni, mert az nem változik. Mégegyszer köszönöm.

János