2020. október 5., hétfő

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben! - 1Kor 16:13.

 Vigyázzatok, álljatok meg a hitben!

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!” (1Kor 16:13)

 

A Sátán? Köszöni, ő jól van. Most épp újabb félrevezetésen dolgozik, hamis csodákon, hibás teológián, megtévesztő látomásokon, csalóka álmokon, álságos kijelentéseken, félrevezető tanítókkal, akik mindezt pénzért megteszik, a hatalomért és befolyásért. A Sátán működik, és jól van, mert munkáját a Szentléleknek tulajdonítják! (John MacArthur)

Egy másik terület, ahol jól érzi magát a gonosz, az az éneklés. Olyan éneklésről van szó, amely összeegyeztethetetlen a tanítással, és a tanítás az életvitellel. Sok helyen az éneklés kérdése vízválasztó lett a gyülekezeti közösségben. Gyakran okozott szakadást és akadályozta a Szentlélek munkáját, mert az istentiszteleteken használt énekek nemigen nevezhetők „lelki” énekeknek. A bibliai elkülönülés a zene és éneklés területén is épp annyira fontos, mint a hitelvek és az életvitel területén. A Sátánnak érdeke lecsökkenteni az éneklés lelki színvonalát, mert akkor az öltözködés erkölcsi mércéje is alacsonyabb lesz. Az öltözet miatt aztán megváltozik a viselkedés is, kisebb lesz az ige igazsága iránti éhség és beáll a lelki anarchia és apátia. Az apátia egy lelki hidegség, imádság-nélküli élet, meggyőződés hiánya és közömbösség, amely miatt a Szentlélek még jobban megszomorodik, mert egyre inkább helyet kap a szórakozás. Híres zenész-sztárok látogatásakor ülőhelyet se lehet majd kapni az imaházban, de a közös ima- és böjt alkalmakra alig jönnek el néhányan. A világ csak azt fogadja, ami a testnek kedvére van. A mai zenét fogadja, mert annak kevés köze van a lelkiekhez. A Jézus Krisztus evangéliuma sohasem volt népszerű a megtéretlen világ előtt.

A televízió és az Internet a gonoszság legszörnyűbb eszközévé vált, mert meggyőz, becsap, ellenőrzi a gondolkozást még a hívőknél is. Hírességeket csinál gazemberekből és jónak mutatja be a gonoszságot. Támogatja az erőszakot, az erkölcstelenséget, a gyűlöletet, a züllöttséget, közben semmilyen felelősséget ne vállal abból a romlásból, tönkretett életekből, családokból és nemzetekből, amit előidézett. Egyre többen nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között. Főképp a világi, érzéki zenét nem tudják megkülönböztetni a szent és Istennek kedves zene között. Sok szülő csak legyint és eltűri, hogy gyermekei erkölcstelen, vulgáris, obszcén képeket nézzenek, szavakat halljanak, érzéki ritmus kíséretében.

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek!’ (1Kor 16:13) „Vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el!” (1Pt 5:8).

Nincsenek megjegyzések: