2013. augusztus 9., péntek

Mark Driscoll téved

Mark Driscoll téved

Nemrég jónak láttam közölni Mark Driscoll egyik írását Rick Warren fia haláláról. Most pedig jónak látom, hogy felhívjam a figyelmet olyan kijelentéseire, amelyekkel nem lehet egyet érteni. Miről van szó?
Arról, hogy „Marc Driscoll, a Mars Hill Church szuper cool lelkipásztora nemrég kijelentette, hogy a cessationisták tévednek… Erről június 9-én beszélt egy sorozatban, amelynek címe: „ApCsel: Felhatalmazva Jézus missziójára”. Ekkor jelentette ki, hogy szerinte a nyelveken szólás ajándéka mostanra is ugyanúgy vonatkozik, és a csak akkor fog megszűnni, amikor Krisztus visszatér. Ismereteink szerint Driscoll nem beszél nyelveken, de kijelentésével megnyitja az ajtót és lehetővé teszi a karizmatikus mozgalom erősödését. Megkérdezném Driscollt, hogy pontosan hol is működnek a nyelvek a Szentírás tanítása szerint ma? Mikor engem Krisztushoz vezettek... nem volt okom arra, hogy ne higgyek a nyelveken szólásban, de mint komoly bibliatanulmányozó, be kellett látnom, hogy a nyelveken szólás ajándéka csak a szigorú apostoli szabályok korlátai között működhet (1Kor 14).  Bár részt vettem több tucat pünkösdi és karizmatikus gyülekezetben és számos országban konferenciákon vettem részt, negyven év alatt még soha nem láttam a nyelvek működését a bibliai elvek szerint. Ez azért van, mert a lelki ajándékok közül némelyek apostoli jel ajándékok voltak (2Kor 12:12), és a nyelveken szólás ezek közé tartozott. A jel ajándékok hatálya természetüknél fogva korlátozott. A nyelvek olyan képességet jelentenek, amikor egy olyan nyelven beszélt valaki, amit soha nem tanult, és ez egy jel volt a zsidó nép számára, mutatva azt az új dolgot, amit Isten cselekedett, hirdetve az evangéliumot minden nemzetnek (ApCsel 2:4-12, 1Kor 14:20-22). Minden alkalommal, amikor az Apostolok Cselekedeteiben nyelveketnbeszéltek, zsidók voltak jelen. Ez egy igazán csodálatos ajándék volt, annak ikertesvérével együtt, a nyelvek magyarázatával. Beszélni, vagy értelmezni egy nyelvet, amit valaki soha nem tanult, egy nagy csoda. Ezzel szemben, ami ma a „nyelvek” alatt történik, az nevetséges. Valami, amit meg lehet tanítani, tanulni és utánozni, az nem lehet csoda! (Ami a mami gyógyítás ajándékának gyakorlását illeti, az is nevetséges.) Egy alapos tanulmányozása annak, hogy honnan ered a 20. századforduló pünkösdi mozgalma, meggyőzhet ennek hamis jellegéről bárkit, aki a Bibliában hisz. A karizmatikus mozgalom és a kortárs zene imádata két legerősebb eleme annak a végidőkbeli „világ-egyháznak”, amelyet Mark Driscoll és társai építenek…” http://www.wayoflife.org/database/friday_church_news/fcnn_2013.php - Issue 31.

3 megjegyzés:

Szekrényes József írta...

A link nem hozza be a cikket (ami vélhetően a fordítás eredetije akar lenni). Nem lehetne egy pontosabb linket kapni? Vagy legalább tippet arról, hogyan lehet az eredeti cikkhez eljutni?

Borzási István írta...

Az angol nyelvű hírlevél azon a linken fog megjelenni (a 31. szám), amit közöltem. Még nem tették fel, valószínű, hogy kicsit késve jelenik meg. Amit e-mailben idejében te is megkaphatsz, ha feliratkozol, a következőket tartalmazza:

COOL PASTOR SAYS “CESSATIONISTS ARE WRONG” (Friday Church News Notes, August 9, 2013, www.wayoflife.org fbns@wayoflife.org, 866-295-4143) - Mark Driscoll, super cool pastor of Seattle’s hard rocking Mars Hill Church, says cessationists are wrong. Speaking on June 9 in a series entitled “Acts: Empowered for Jesus’ Mission,” Driscoll said that the gift of tongues is for today and will only cease when Christ returns. As far as we know, Driscoll doesn’t claim to speak in tongues, but he opens the door to and is an enabler of the charismatic movement by this position. I would ask Driscoll exactly where tongues are operating scripturally today. When I was led to Christ by an old-line Pentecostal in 1973 from a hitch-hiking lifestyle, I had no reason to disbelieve in tongues, but as an earnest Bible student I could see that the gift of tongues had to operate according to strict apostolic rules (1 Corinthians 14). Though I have attended dozens of Pentecostal and charismatic churches and conferences in many countries, forty years later I have never witnessed the scriptural operation of tongues. This is because certain of the spiritual gifts were apostolic sign gifts (2 Cor. 12:12), and tongues was one of these. By its very nature a sign gift had to be limited in scope. Tongues, the ability to speak a language one has never learned, was a sign to the Jewish nation of the new thing that God was doing in proclaiming the gospel to all nations (Acts 2:4-12; 1 Cor. 14:20-22). Every time tongues were spoken in the book of Acts, Jews were present. It was a truly amazing gift, together with its twin, the interpretation of tongues. To speak or interpret a language one has never learned is a great miracle. In contrast, that which passes for “tongues” today is ridiculous. Something that can be taught, learned, and imitated is no miracle! (That which passes today as the gift of healing is equally ridiculous.) A careful study on the origin of the Pentecostal movement at the turn of the 20th century should convince any Bible believer of its bogus character. The charismatic movement and contemporary worship music are two of the most powerful elements of the building of the end-time one-world “church,” and Mark Driscoll is a huge promoter of contemporary worship music. (For extensive documentation of the statements made in this brief report and for the Bible’s teaching on apostolic sign gifts, see The Pentecostal-Charismatic Movements: The History and the Error, available in print and eBook formats from Way of Life Literature.)

Borzási István írta...

Most már megjelent a 31. és a 32. hírlevél is. Lásd: http://www.wayoflife.org/database/friday_church_news/14_31.php